Hjem Interiør 13 ting du trenger for den mest avslappende soverommet noensinne

13 ting du trenger for den mest avslappende soverommet noensinne

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Soverommet er et tilfluktssted. Det bør være en privat, avslappende og rolig plass som oppfordrer søvn. Mens det er resultatet som alle ønsker, det som er rolig og rolig for en person, kan ikke være til en annen. Soverommet er definitivt det eneste rommet hvor du kan si "Det handler om meg!" Når det er sagt, er det en rekke måleelementer for det perfekte soverommet. Hvilken farge og stil disse tingene er, er imidlertid opp til deg. Her er de viktigste hensynene til å planlegge din ultimate personlige fristed.

Seng

Definitivt brennpunktet i et soverom, sengen er det viktigste møbelet. Dette er sant, spesielt fordi du bruker en god del av livet ditt, og du vil ha det til å være kvalitets søvn for din helse og lykke. Dette betyr at det er en rekke hensyn når du kjøper en seng. Først er størrelsen. Trenger du en enkeltseng for en person eller trenger den å imøtekomme to? Hvor stor vil du at den skal være? Er plassen bare stor nok til en dobbeltseng eller kan du passe - og ha råd til - en dronning eller king size-seng?

Når du har valgt en størrelse, trenger du en god madrass. Typer og stilarter florerer, så det er viktig å legge seg ned på forskjellige slag og se hva som passer best for deg. Videre kommer de i forskjellige grad av fasthet, og dette valget er helt avhengig av personlig preferanse. De fleste senger trenger en madrass andbox springg. Noen ganger er det bare en madrass som kreves, for eksempel for en plattformseng.

Når den grunnleggende sovende overflaten som passer dine behov er valgt, er det på tide å fokusere på hodegjerden.

Ramme

Vanligvis er sengens hode innrammet av en headboard. Dette er viktig fordi madrassen er et stort møbel og må være visuelt jordet i rommet. Når man ser på en seng som ikke har hodegjerde - eller i det minste et visuelt element som fungerer som hodegjerde - virker det litt uferdig eller ikke på plass. De fleste antar at sjefens hode må ha en headboard, men det finnes andre alternativer. Hodeplanker kan være dyre, spesielt for større senger, og en lang liste med alternativer kan oppnå det rette utseendet på mye mindre penger.

En malt design, veggmaleri eller stort kunstverk kan ta plass til en headboard. Igjen er målet å visuelt forankre sengen, så ethvert stort element kan gjøre det. Dette er også en fin måte å legge til personlighet på soverommet eller skape en vibe som øker velvære og ro i soverommet.

Å hengte et teppe, teppe eller annen stor konstruksjon over hodet på sengen er et annet alternativ. Det er en fin måte å vise en familieherred på eller en favoritt dyne. Fordi det også er et stort stykke tekstil eller annet materiale, kan det bidra til å absorbere lyd i rommet. Ved å bruke en av disse for å visuelt bakke sengen din, kan du også være en velsignelse for budsjettet hvis du allerede eier et tekstilstykke som passer.

Bruk gamle hylstreplukkfekting eller en antik dør som hodegjerde, som igjen er en besparelse for ditt dekorasjonsbudsjett. Disse alternativene er ideelle hvis du har en loslitt elegant, rustikk eller våningshus soverom. Mange ganger kan du få slike varer gratis eller nesten ingenting, og den eneste andre kostnaden er en liten albuefett for å rydde dem opp og male dem.

Bokhyller kan være et stort hovedbrettalternativ, spesielt for bokelskere og ivrige lesere. Hvis du er kort på plass til nattbord, er dette en god ide fordi hyllene bak deg kan holde en lampe og alt du trenger for å sette deg ned over natten.

Bedding

På samme måte som frosting på en kake, vil sengetøyet du velger, sette stemningen for rommet. Selvfølgelig bør sengetøy være mykt og behagelig, men utover det, hvilken stil vil du ha? Noen mennesker liker en rent laget seng uten mange flommer eller frills, mens andre som lacy puter stablet høyt. Dyner eller sengetepper er populære hos noen mennesker mens andre liker det enkle å ta vare på et dyne- og dynetrekk. Velg hva som passer dine preferanser og livsstil. Det er oftest hvor utskrifter og mønster kommer inn i spill fordi det er lettere å endre utseendet ved å bare endre sengetøyet. Husk at farger, mønstre og tekstur er nøkkelen til å legge dimensjon til et soverom og ikke bør overses når du planlegger din retrett.

stands

Nattbord av noe slag er et must for et komfortabelt soverom. Du trenger et sted å sette et nattbord lys, klokke, bok, glass vann - alt du trenger hendig før du går i dvale eller rett etter at du våkner opp. Borte er de dagene da disse trenger å være stykker som passer til din kommode eller hodegjerde. Dagens mer freewheeling og eklektiske følsomhet betyr at du kan bruke alle slags ting som nattbord. Små bord, skap, veggmonterte cubbies, selv store stubbe kan tjene som nattbord, så lenge det fungerer med innredningen av rommet. Selvfølgelig er det matchede settet alltid et akseptabelt alternativ hvis det er det du liker og har råd til.

Oppbevaring

Selv om du har et skap, er det sannsynlig at du vil ha en slags lagring i soverommet ditt for mindre klær og kanskje tilbehør. Dressers kommer i alle former og størrelser, fra høy og smal til lang og rikelig. Å måle plassen du har på en kommode og velge noe som passer til proporsjoner av rommet og sengen, er den beste måten å velge en. Ved å ha en kommode eller armoire, vil du også ha en overflate for å holde en smykker boks, et stearinlys eller annet tilbehør. Soverommet er også et populært sted å ha noen familiebilder, så det er også et alternativ å vise dem på kommode.

Vinduebehandlinger

Hvis det er noe rom i hjemmet som trenger vindubehandlinger, er det soverommet. Funksjonsvindubelegg er en absolutt nødvendighet av et par grunner. Den første er personvern. Med et så intimt rom, vil du ikke at noen skal se i, så du må kunne blokkere visningen. Avhengig av om du trenger et slikt personvern døgnet rundt - for eksempel på et gatenivå soverom eller en som vender mot andre vinduer - eller bare om natten, vil du velge riktig vindusdekke. Kanskje alt du trenger er noen rene paneler for dagtidsperspektiv og tyngre gardiner eller noen persienner for total privatliv etter mørkt.

Den andre grunnen til vindubehandlinger er å kontrollere det naturlige lyset som kommer inn i rommet. Mens det er tider at du vil nyte et lyst soverom, mye av tiden, må det være mørkt, slik at du sover. Fra blackout nyanser til mini persienner eller tradisjonelle gardiner, vil en av disse eller en kombinasjon holde ut lyset om det kommer fra sol eller et gatelys.

Lighting

På samme måte som i et annet rom, er det behov for en rekke belysning i soverommet. Kanskje det er taklampe, men den typen lys er ikke bra for lesing og er generelt for lyst til bruk før sengetid. I tillegg vil du ha et lys som du kan kontrollere uten å gå ut av sengen for sikkerhet og nødvendighet. Med tanke på de andre elementene i rommet, kan en kombinasjon av nattbordslamper, gulvlamper og kanskje andre belysningsarmaturer skape en stemningsfull og avslappende nattslysplan.

Sitteområde

Hvis du har plass i soverommet, er et sitteområde av noe slag veldig nyttig i soverommet. Enten det er bare en stol og et lite bord, hvor du kan sitte ned og sette på sokkene eller sitte og lese, legger det til mer funksjon og bekvemmelighet til et soverom. Eller ved å legge til et par lenestoler og et bord, kan du opprette en avslappende plass for å ha morgenkaffen. Noen liker også å ha et lite skrivebord i soverommet, som kan være et veldig attraktivt tillegg. Uansett størrelse eller stil, er et sted å sitte annet enn på sengen en veldig praktisk ting å ha.

Velg gulv nøye

Gulv i soverommet bør alltid være behagelig under føttene, og derfor i flere tiår var vegg-til-vegg-tepper veldig populær i soverom. Med den utbredt preferansen til tregulv i dag, er mattertepper et must-have-element, i hvert fall ved siden av sengen. Dette gir deg muligheten til å trene et tregulv med noe varmt og mykt å sette føttene på så snart du kommer ut av sengen. Gulvmuligheter for soverommet varierer mye og nyere gulvmaterialer som kork eller terrazzo er også et alternativ.

Dekorer veggene

Selv soverommet trenger noen dekorasjoner på veggene, ellers vil det føles som et billig hotellrom. Dekorer soverommet i en stil som passer. Velg kunstverk, veggmalerier eller andre veggdekorasjoner som utfyller sengetøy og vindubehandlinger. Selv om det kan være sjeldent at noen andre enn din nærmeste familie noen gang kommer inn i rommet, vil du ha det til glede for øyet når du selv skriver inn.

En beroligende fargepalett

Farge påvirker humør, så det er viktig å nøye vurdere malingsvalget for soverommet ditt. Ofte er hvite, beige og rolige pasteller valget for soveromsmurer. Disse nyansene bidrar til å åpne opp et rom og lyse et mørkt rom. Selvfølgelig, noen mennesker foretrekker et mørkere, moodier soverom som er mindre livlig, så mørke farger kan sikkert være et alternativ for soverommet. De pleier å skape et rom som føles som en altomfattende kokong, oppmuntrende hvile og søvn.

Legg til tekstur med tilbehør

Vindugardiner, en glatt talsmann og vanlige vegger gir et svært endimensjonalt utseende, slik at det å vende seg til tilbehør for å legge til tekstur er en fin måte å leve opp på soverommet, ofte for svært lite pris. Et strukturert kaste og noen dekorative puter kan virkelig heve plass. Tenk utover utskrifter og malerier for veggdekorasjoner, eller gjør et av områdets tepper super plysj eller fluffy. Alt annet enn den dominerende tekstur i soverommet vil legge til dimensjon.

Ingen rot

Det er ikke noe avslappende å gå inn i et rotete soverom med hauger av skitne klær, et nattbord med bøker og blader og et fuktet håndkle slengt over en stol. Å erobre rotet i soverommet er obligatorisk for å skape en avslappende plass. Få mest mulig ut av lagringsplassen du har, eller bytt ut et nattbord til et lite skap der du kan stash alle bøkene dine og blader. Stole på kurver eller hyller i soverommet eller skapet ditt for å få vanskelige ting som du alltid lar deg ligge om.

Re opp sengen din

Det er sannsynligvis hva moren ropte på deg før du dro hjem til skolen, men nå som du er voksen, må du virkelig ta henne råd: Lag din seng. Hver dag. Ikke bare er det studier som indikerer at de som lager sengene når de oppstår, er lykkeligere og mer produktive, men det gjør at de kommer til å sovne så mye mer behagelig. Du kan gjøre deg klar for seng og glide inn i pent laget og ordnet seng, klar for en god natts søvn.

13 ting du trenger for den mest avslappende soverommet noensinne